AZ Alkmaar trijumfom nad Bredom preknuo rezultatsku agoniju

Eredivizija Holandije

AZ Alkmaar trijumfom nad Bredom preknuo rezultatsku agoniju

Seriju od četiri uzastupna poraza fudbaleri AZ Alkmaara konačno su prekinuli večeras domaćim trijumfom nad Bredom rezultatom 3:0. 

Berghuis je domaći tim doveo u vodstvo u 23. minutu nakon asistencije Reijnena. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Johnnsson je pogodio za 2:0 i praktično riješio pitanje pobjednika.

Asistent kod prvog pogotka AZ Alkmaara Berghuis postigao je treći gol dvadeset minuta prije kraja. Trebinjac Nemanja Gudelj igrao je 90 minuta u pobjedničkom timu, dok Sarajlija Deni Avdić nije ulazio u igru.

AZ Alkmaar je na sedmom mjestu sa 27 boda, dok je Breda dvanaesta sa 22 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.