Bunker Tuzla Cityja 'pukao' samo jednom u 90 minuta
Foto - AZ Alkmaar

Tuzlanski tim poražen minimalnim rezultatom od AZ Alkmaara

Bunker Tuzla Cityja 'pukao' samo jednom u 90 minuta

Midhat Šljivak

FK Tuzla City poražen je večeras u Nizozemskoj od AZ Alkmaara s 1:0 u prvom susretu 2. pretkola Konferencijske lige.

Tim Dragana Jovića došao je u Alkmaar da se brani i da borbenom igrom pokuša parirati favoriziranom domaćinu. Na kraju se Tuzlaci nisu odbranili, ali mogu zadovoljni čekati revanš na Grbavici jer su primili samo jedan gol.

AZ je od prve minute napao, ali prvu prijetnju imao je City. Nakon kornera Čeliković šalje loptu glavom preko gola.

To je bilo sve od Tuzlaka u prvom dijelu. AZ je krenuo naprijed, a u 13. minuti domaći tim je došao do vodstva. Odgaard izbacuje odbranu bh. tima, Fejzić ga ruši, a sudija pokazuje penal. De Wit precizno pogađa za 1:0.

Gotovo kompletno prvo poluvrijeme City se branio sa svim mogućim igračima na terenu. AZ je stvarao šanse, Kerkez je pogodio okvir gola, Fejzić je odbranio nekoliko šuteva i na odmor se otišlo s minimalnih 1:0.

Oglasi

I u nastavku AZ dominira. Redale su se šanse pred golom Fejzića, ali domaćima je falilo preciznosti. Odgaard i Pavlidis su imali šanse s nekoliko metara da povećaju prednost, no bili su neprecizni.

Koliko je City bio nemoćan dovoljno govori podatak da je dobar dio utakmice štoperski par domaćeg sastava proveo na 40-ak metara od gola bh. predstavnika.

Prijetio je u nastavku i bh. predstavnik sa par šuteva Mehanovića, no nije bilo promjene rezultata. 

Srećom, domaći sastav nije uspio da stvori neku značajniju šansu do kraja meča. Ostalo je 1:0 i bit će zanimljivo vidjeti šta će se desiti u revanšu na Grbavici za sedam dana. Sve u svemu, očekivana pobjeda domaćina, no treba odati priznanje i fudbalerima našeg predstavnika koji su na terenu ostavili i posljednji atom snage te su se na kraju izborili za solidan rezultat. 

Konferencijska liga 2. pretkolo:

AZ Alkmaar - Tuzla City 1:0

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

AZ Alkmaar: Verhulst, Hatzidiakos, Beukema, Indi Martins, Kerkez, Reijnders, De Wit, Clasie, Evjen, Pavlidis, Odgaard

Tuzla City: Fejzić, Nukić, Mehidić, Čeliković, Šukilović, Karjašević, Hrkać, Mešinović, Mišić, Kuzmanović, Smajlagić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Pucat ce u Tuzli cesce, sanse Sloge za prolaz su 0%
3 15
frank_leone
Kako ste napisali ovaj clanak kao da zelite osporiti sve ono sto Tuzla City radi. Toliko negativan kontekst..fuj
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi