Husićeva reakcija na fijasko Tuzla Cityja u prvom poluvremenu protiv Sarajeva govori hiljadu riječi
Foto: Arenasport

Teški trenuci za tuzlanskog premijerligaša

Husićeva reakcija na fijasko Tuzla Cityja u prvom poluvremenu protiv Sarajeva govori hiljadu riječi

Admin Čaušević

Svi simpatizeri Tuzla Cityja uključujući i počasnog predsjednika ovog kluba, Azmira Husića, teško prožiljavaju šta se ovom klubu dešava u prvom poluvremenu utakmice 15. kola Premijer lige na gostovanju kod Sarajeva. Situacija je poprilično zabrinjavajuća.

Tuzla City je doživio totalni debakl u prvom poluvremenu utakmice protiv Sarajeva pošto Bordo tim ima prednost od čak 4:1 te samim tim i pobjedu u sefu.

Za Premijer ligu je sve osim uobičajna pojava da neka ekipa primi četiri gola u razmaku od 20-ak minuta, a upravo to se desilo Tuzla Cityju.

Sarajevo je vodeći gol preko Hamze Čatakovića zabilo u 19. minuti, a u 36. minuti na semaforu našeg najvećeg stadiona je bilo 4:1, a poker je servirao isti igrač.

U tom trenutku kamere Arene Sport su u svečanoj loži zabilježili i reakciju Azmira Husića, počasnog predsjednika Tuzla Cityja.

Oglasi

Po izrazu lica očito je da je Husiću jako teško i može se reći da njegova reakcija govori više od hiljadu riječi. 

Husić je od Tuzla Cityja, odnosno nekadašnje Sloge iz Simin Hana napravio renomiran klub, uveo ga u Premijer ligu, a zatim i odveo do Evrope, međutim ove sezone situacija je jako teška.

Određen revolt u tuzlanskom klubu vlada zbog sudijskog kriterija što je kulminiralo protestom na meču protiv Sarajeva kada su igrački kleknuli na teren poslije prvog sudijskog zvižduka.

Arbitar Bandić je dao znak da meč može početi, a igrači Tuzla Cityja su kleknuli, dok su fudbaleri Sarajeva iz solidarnosti dodavali loptu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do utakmice protiv Sarajeva, ovaj tim je imao seriju od osam mečeva bez pobjede i nalazi se u zoni ispadanja te je evidentno da u nastavku sezone slijedi grčevita borba za opstanak.

Preostaje da se vidi hoće li uslijediti neki znakoviti potezi u narednom periodu koji bi Tuzla City mogli vratiti na kolosijek kakvom je ovaj klub bio proteklih sezona.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582313666
Zovi Vicu Husicu da pomogne yebo te on,kome si se ti prodao puu izdajnice podrinjski...
4 2
Gari Garinča
Prodana dusa. Zovi Vicu da pomogne fakinu jedan.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi