Azzurri protiv prvaka svijeta za polufinale Eura

Večeras prava fudbalska poslastica

Azzurri protiv prvaka svijeta za polufinale Eura

D. Vejo

Stigao je i taj dan. Svi sa nestrpljenjem iščekuju večerašnju četvrtfinalnu fudbalsku poslasticu između Italije i Njemačke.

Njemačka je grupnu fazu završila kao prvoplasirani tim na tabeli. Tokom takmičenja u grupi C savladali su Sjevernu Irsku i Ukrajinu dok su sa Poljskom remizirali. U osmini finala prvenstva popularnim Pancerima protivnik je bila selekcija Slovačke koju sa savladali sa velikih 3:0 te ih tako poslali kući. Sada je na redu četvrtfinalni meč sa Italijanima. Utakmica koja je svakako derbi prvenstva do sada.

Italijani su bili u grupi E. Istu su završili na prvom mjestu na tabeli sa šest osvojenih bodova. Trijumfe su ostvarili protiv Belgije i Švedske dok su od Irske izgubili minimalnim rezultatom (1:0). U osmini finala takmičenja, izbacili su reprezentaciju Španije, savladavši ih sa velikih 2:0 i tako otvorili vrata četvrtfinalu.

Conte ili Low, večeras će biti poznato koji će od ova dva stratega još neko vrijem ostati u Francuskoj. Meč između Italije i Njemačke počinje večeras od 21. sat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi