Noge poput štapića: Golman afričke selekcije zbog izgleda mnoge ostavlja u nevjerici
Foto - AFP

Nevjerovatni Niasse

Noge poput štapića: Golman afričke selekcije zbog izgleda mnoge ostavlja u nevjerici

Midhat Šljivak

Afrički kup nacija donosi brojna zanimljiva lica na terenu, a jedan od onih koji će privući veliku pažnju je golman selekcije Mauritanije Babacar Niasse. Razlog su njegove tanke i mršave noge.

Babacar Niasse golman je francuskog drugoligaša Guingampa i reprezentacije Mauritanije. Ovaj 27-godišnjak je u svijetu fudbala prepoznatljiv po nogama koje su tema gdje god da se pojavi.

Niasse je visok 195 centimetara, ali ima samo 64 kilograma. Njegove noge izgledaju kao štapići i zbog toga privlači veliku pažnju na terenima širom Francuske.

27-godišnji golman više liči na nekog atletičara. Njegova pojava s tankim nogama mnoge ostavlja u nevjerici jer ne mogu čudom da se načude da jedan golman može biti tako mršav.

Oglasi

Babacar Niasse je od ovog ljeta igrač francuskog drugoligaša Guingampa. Nije međutim još uvijek dobio pravu šansu za igru, a u prošlosti je bio član portugalske Tondele i belgijskog Eupena.

Njega ćemo moći gledati ovog januara na golu selekcije Mauritanije. Dio je ekipe koja igra na Afričkom kupu nacija, a nalazi se u grupi s Alžirom, Burkinom Faso i Angolom.

Definitivno će Niasse tokom takmičenja biti u centru pažnje. Radi se o sasvim solidnom golmanu koji zna odbraniti nemoguće, ali za sada nije uspio ostvariti neku značajniju karijeru.

Imao je obećavajuću budućnost. Nekada je stajao među stativama omladinske selekcije Senegala, no 2022. godine se odlučio prihvatiti ponudu Mauritanije, te je dosad skupio devet nastupa za selekciju zemlje iz koje potječe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi