Babbel: Previše poštovanja prema Bayernu

Hertha deklasirana u Minhenu

Babbel: Previše poštovanja prema Bayernu

Edmir Škorić

Markus Babbel, trener berlinske Herthe, kaže kako je njegova momčad teško poražena od Bayerna zbog previše poštovanja prema protivniku.

Hertha je u subotu gostovala minhenskom Bayernu na Allianz-Areni, a vodeća momčad Bundeslige bez većih je problema, s visokih 4:0, porazila goste iz Berlina. Markus Babbel jasno je naglasio razloge ovakvog ishoda.

"Bilo je očito da smo ušli s previše respekta prema protivniku, pogotovo u prvom poluvremenu", kazao je Babbel, dodavši: "Moja momčad nije uspjela pokazati ono što inače čini".

"Možemo biti sretni da smo primili samo tri gola u prvom poluvremenu. Konačno smo u drugom poluvremenu bili bolji, ali Bayern je zaslužio uvjerljivu pobjedu. Mi moramo naučiti lekciju iz ove utakmice", ističe Babbel i nastavlja:

"Bayern je zlatni standard u Njemačkoj trenutno i jedan su od najvećih klubova u Evropi. Želim im sve najbolje i pobjede u Napulju".

Bayern je trenutno na vrhu Bundeslige sa 22 boda iz devet utakmica. U utorak ih čeka susret Lige prvaka protiv Napolija.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.