Dilaver junak Čelika u komšijskom derbiju

Prvi gol za Zeničane na Bilinom polju

Dilaver junak Čelika u komšijskom derbiju

E. Škorić, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika savladali su Mladost s 1:0 u komšijskom okršaju koji je odigran u sklopu osmog kola Premijer lige BiH.

Čelik je nakon serije od četir utakmice bez pobjede, danas ipak slavio i došao u gornji dio tabele, dok je Mladost ostala sa pet bodova pretposljednja u ligi, a iza sebe ima samo Zvijezdu, koja ima tri boda.

Domaćin je bolje otvorio meč, kontrolisao situaciju na terenu, prijetio u nekoliko navrata, ali Mladost se uspijevala odbraniti.

Umalo da gosti iznenade domaće u 35. minuti. Furiozna kontra gostiju, Fanimo je uposlio Hiroša, a Pavlović uz pomoć prečke spašava svoj gol.

Igralo se otvoreno i u nastavku, a gol odluke postignut je u 62. minuti. Dilaver je postigao sjajan gol glavom za vrijedne bodove Zeničana.

Mogao je Dilaver u 85. riješiti pitanje pobjednika, ali Abdulahović je upisao još jednu dobru intervenciju na golu Kakanjaca.

Inače, ovo je bila prva domaća utakmica za novog trenera Babića i prva pobjeda Čelika na Bilinom polju, kao i prvi postignut gol u ovoj sezoni.

Čelik - Mladost 1:0 (Dilaver 62)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Čelik: Pavlović, Ćubara, Vrhovac, Dilaver, Salčinović, Huseinbašić, Pecelj, Blažević, Perišić, Jamak, Okić.

FK Mladost: Abdulahović, Hreljić, Fanimo, Atajić, Hiroš, Smajlagić, Dujmović, Crnički, Begić, Bajić, Isaković.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nickizedostizeko
I počeo je Cirkus Colorado, opet se kadrovi SDA petljaju u Čelik. Opet grobari ulaze u klub.
0 2
Kobac
Jadno i cemerno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi