Babić se vraća u Osijek

Babić se vraća u Osijek

Bivši reprezentativac Hrvatske Marko Babić vraća se u matični klub i danas će potpisati ugovor na godinu i pol sa klubom iz Gradskog vrta.

Babić je nedavno boravio u Americi gdje je bio na pregovorima sa Chicagom, ali se nije uspio dogovoriti. Čim se vratio s njim je u kontakt stupio direktor Osijeka Robert Špehar i dogovorio uslove oko potpisa ugovora.

Babić je drugo veliko igračko ime koje se vratilo u Osijek od kako je direktorsku poziciju preuzeo Špehar. Prije njega se iz Belgije vratio napadač Goran Ljubojević, a sve češće se pričao i o povratku Jurice Vranješa.

30-godišnji Babić je Osijek napustio 2000. godine kada je zajedno sa Vranješom potpisao za Bayer Leverkusen. Nakon Bayera igrao je u Betisu, Herhi i Zaragozi, dok je za reprezentaciju Hrvatske odigrao 49 utakmica i postigao tri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.