Bacanje bombe na pekaru oprošteno, ali ne i namještanje
Foto: EPA

Vlasnik Olympiacosa i Nottingham Foresta pred sudom

Bacanje bombe na pekaru oprošteno, ali ne i namještanje

Vlasnik Olympiacosa i Nottingham Foresta Evangelos Marinakis će se uskoro naćim pred sudom zbog pokušaja namještanja rezultata utakmica u Grčkoj, prenosi BBC.

Marinakis, inače vlasnik velikih kompanija za brodski transport, je optužen za formiranje kriminalne grupe s ciljem namještanja rezultata, ali je negirao sve otpužbe koje mu se stavljaju na račun.

"Siguran sam da će u sudskom procesu biti dokazana moja nevinost, te da ću biti oslobođen po svim tačkama", istakao je u izjavi za zvaničnu stranicu Olympiacosa Marinakis. Prethodno je za BBC isticao da su optužbe da je umiješan u organizovani kriminal izmišljene od strane ljubomornih protivnika koji žele uništiti njegov uspjeh sa Olympiacosom.

Nakon što je podignuta optužnica protiv Marinakisa, prema grčkim zakonima o sportu, on ne smije imati nikakvog dodira sa bilo kojoj sportskom asocijacijom do kraja suđenja, tako da će za to vrijeme odstupiti sa svoje pozicije u Olympiacosu.

Evangelos Marinakis je samo jedan od 28 čelnika grčkog fudbala koji će se u istom procesu pojaviti pred sudom zbog namještanja utakmica.

Potražite više informacija na temu Super League:

Tužiteljstvo je Marinakisa optužilo i za ucjene i pridruživanje zločinačkoj organizaciji, ali su tužbe za ova djela povučene, baš kao i ona za umješanost u bacanje bombe na pekaru jednog grčkog fudbalskog sudije.

Inače, Marinakis je u maju ove godine kupio engleski Nottingham Forest, a tada je prošao sve provjere koje provodi EFL.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi