Bacca i Gameiro pogađali za još jedan trijumf Seville

Primera

Bacca i Gameiro pogađali za još jedan trijumf Seville

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši Seville slavili su pobjedu protiv Elchea (3:0) u susretu 27. kola španske Primere.

Sevilla igra dobro ove sezone na svim frontovima - u Evropskoj ligi i u Primeri. Andalužani su na petoj poziciji i bore se čak i za Ligu prvaka.

U susretu protiv Elchea domaćih je od početka znao šta želi. Bacca je u 18. minuti iskoristio penal i doveo Sevillu u vodstvo.

Isti je igrač u 31. minuti povisio na 2:0 i bilo je jasno da Elche neće izbjeći 14. poraz. Konačnih 3:0 postavlja Gameiro u 81. minuti susreta.

Sevilla je peta sa 52 boda, dok četvrtoplasirani Atletico ima 56 bodova. Tri boda niže od Seville je Villarreal, njen protivnik u osmini finala Evropske lige. Elche je 15. sa 27 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 27. kolo:
Sevilla - Elche 3:0 (Bacca 18 - penal, 31, Gameiro 81) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.