Badjijevoj sreći nije bilo kraja: "Jako je teško i nezahvalno biti odvojen od svojih najmilijih"

Ponovo sa svojom porodicom

Badjijevoj sreći nije bilo kraja: "Jako je teško i nezahvalno biti odvojen od svojih najmilijih"

Admin Čaušević

Badara Badji je ponovo sa svojim najmilijim. Senegalski fudbaler je uspio dobiti bitku koja traje nekoliko mjeseci. 

Visoki Senegalac je omiljen u svlačionici tuzlanskog premijerligaša. Proteklih mjeseci vodio pravu borbu koja je dobila sretan epilog.

Naime, žena i dijete ovog 27-godišnjeg napadača su konačno uspjeli doputovat u Bosnu i Hercegovinu uz velike napore Tuzla Cityja.

"Ovo je jedan od najsretnijih dana u životu jer sam ponovo s mojom porodicom. Jako je teško i nezahvalno biti odvojen od svojih najmilijih, a evo hvala Bogu da smo sada zajedno. Prije svega želim da se zahvalim Klubu što je omogućio dolazak moje porodice u Bosnu i Hercegovinu iz Senegala, jer su učinili velike napore da dođe do toga", kazao je presretni Badji.

Inače, Badji je prvi put u Evropu stigao još prije sedam godina kada je potpisao za Dinamo, a u drugom timu Modrih se zadržao dvije godine. Jedno vrijeme nastupao je i u Indiji za ekipu Delhi Dynamos.

Oglasi

Ove sezone pruža sasvim korektne partije. Na 20 ligaških mečeva zabio je četiri gola, dodao je jedan pogodak i u Kupu BiH. Uz sve to na svom kontu ima i dvije asistencije.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CJO1wQELa7I/[/instagram]

Jučer Badji nije na raspolaganju Husrefu Musemiću jer je primoran da odradi suspenziju, ali će konkurisati za revanš meč polufinala Kupa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City će svoje prvo i historijsko finale Kupa BiH tražiti u srijedu na stadionu Asim Ferhatović Hase. Neće im biti nimalo lako jer imaju zaostatak (0:1) iz prvo susreta. Početak je zakazan za 17 sati.

Badara Badji
Badara Badji FK Tuzla City FK Tuzla City Pozicija: FW

Statistika

26 nastupa
13 kao starter
4 žutih kartona
1 crvenih kartona
2 asistencija
4 golova

Top Komentari

Prazina
Brsvo Zrinjski! Samo jako
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi