Badstuber: Sitnice će odlučiti derbi

Bayern protiv Borussije Dortmund

Badstuber: Sitnice će odlučiti derbi

Edmir Škorić

Odbrambeni igrač Bayern Minhena Holger Badstuber željno očekuje veliki njemački derbi protiv Borussije Dortmund.

Bayern puno bolje djeluje u Bundesligi ove sezone od aktuelnog prvaka i Bavarci su ubjedljivo na vrhu tabele, pa ni poraz od glavnog rivala ne bi donio veće promjene.

 

"Borussia je fantastična momčad, ali mi smo u jako dobroj formi. Bit će to teška utakmica, dosta neizvjesna. Sitinice će odlučiti", kazao je Badstuber u razgovor za službenu stranicu Bayerna, dodavši:

 

"Siguran sam da mi kao tim nećemo praviti greške. Moramo igrati kao jedna cjelina, držati se zajedno. To je recept za uspjeh. Cijela stvar se jako napuhala. Pokušavamo se isključiti iz svega toga i usredotočiti se u potpunosti na utakmicu. Ipak, radi se o prestižu i želimo da pobijedimo".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Bayern je nakon 14 kola lider sa 37 bodova. Drugoplasirani Bayer ima deset bodova manje, a Borussia je trećeplasirana sa 26 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.