Bagarić sa penala slomio Tuzla City

Široki slavio protiv novog premijerligaša

Bagarić sa penala slomio Tuzla City

M. Šljivak

Široki Brijeg je u prvom kolu Premijer lige BiH ugostio Tuzla City i na kraju je slavio tešku pobjedu rezultatom 1:0.

Prvo poluvrijeme duela na Pecari nije ponudilo previše. Oba tima su igrala veoma oprezno, ali za prava uzbuđenja morali smo čekati do posljednjih 10 minuta prvog poluvremena.

Gosti su prvi opasnije prijetili. Igrala se 34. minuta kada Crnkić sjajno šutira sa 20-ak metara, ali lopta odlazi tik pored stative.

Široki je iz prve šanse postigao gol. Kojić je u 39. minuti igrao rukom u kaznenom prostoru, sudija Šehović je pokazao na bijelu tačku, a Bagarić je pogodio za 1:0.

Do kraja prvog dijela još jedna odlična šansa za Tuzla City. Kojić nakon prekida dobro šutira glavom, ali Bilobrk sjajno brani i na odmor domaći odlaze minimalnim vodstvom od 1:0.

Prvu veliku šansu u nastavku ima Tuzla City. Barišić pravi veliku grešku, Stojčev je pokušao da uposli Crnkića, a Bilobrk je ponovo brži i spašava svoj gol.

U 53. minuti velika šansa za Široki. Turčin je izašao sam pred Fejzića, ali ovaj fantastično brani njegov udarac.

Potom je uslijedio dio utakmice u kojima smo vidjeli otvorenu igru. Tuzla City je pokušavala na sve načine doći do gola, ali je Bilobrk nekoliko puta jako dobro reagovao.

Široki tek na 15-ak minuta do kraja stvara još jednu dobru šansu. Turčin je sve dobro napravio osim šuta, pa je loptu poslao pored gola gostiju.

Veliku šansu za izjednačenje Tuzla propušta u 80. minuti. Ziljkić je sjajno ubacio sa lijeve strane, a Poturalić promašuje sa samo nekoliko metara.

Do kraja većih uzbuđenja nije bilo. Široki je lagano priveo meč kraju i novu sezonu je počeo sa tri boda.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Široki - Tuzla City 1:0 (Bagarić 39')

ŠIROKI: Bilobrk, Kvesić (od 55. Marković), Matić, Barišić, Babić, Turčin, Ćorluka, Popović, Kovačić, Begonja (od 68. Kožul), Bagarić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

TUZLA CITY: Fejzić, Efendić, Kostić, Mitrović (od 75. Poturalić), Crnkić (od 65. Ziljkić), Stojčev, Kojić, Čomor, Stjepanović, Šećerović, Nukić (od 81. Murga).

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti