Bagarić: Svašta se priča, ali vidim se tu gdje jesam
Foto: Bljesak.info

Sjajni napadač Širokog Brijega za SportSport.ba

Bagarić: Svašta se priča, ali vidim se tu gdje jesam · Intervju

Dražen Bagarić se pokazao kao veliko pojačanje za Široki Brijeg. Na Pecaru ovaj 25-godišnji fudbaler je stigao zimus iz Bjelorusije, tačnije iz Shakhtjor Soligorska, a nije mu dugo trebalo da čelnicima tima Širokog Brijega pokaže da nisu pogriješili pri odabiru.

Tako je Bagarić nakon uvodnih mjeseci prilagodbe uspio da uđe u pravu golgetersku seriju i da mrežu protivnika zatrese na šest od posljednjih sedam utakmica u Premijer ligi BiH. Odlične igre nisu prošle nezapaženo, sve više se špekuliše da bi Bagarić mogao napustiti hercegovački klub, međutim ovaj Kninjanin eventualnim odlaskom nije opterećen.

"Svašta se priča, ima nekih upita, ali mogu slobodno reći da nešto konkretno nema. Iskreno, ni ne opterećujem se time. Imam ugovor sa Širokim Brijegom, tu sam gdje jesam i maksimalno sam fokusiran na pripreme kako bih što spremniji dočekao narednu sezonu", govori nam Bagarić. 

Iza sebe ima odličnu sezonu. Ne krije da je zadovoljan onim što je pokazao u plavo-bijelom dresu.

"Mogu biti zadovoljan. U početku je išlo malo teže, morao sam čekati da steknem pravo nastupa za Široki Brijeg, a i tereni su bili dosta loši. Kasnije sam ušao u ritam, zabijao sam golove u skoro svakoj utakmici i imam prilično dobru statistiku."

Ranije u karijeri nije imao priliku igrati u Bosni i Hercegovini.

"Premijer liga BiH je dosta fizički zahtjevna, nema mnogo igre, više se ide na rezultat. Mnogi možda misle kako je kvalitet lošiji u odnosu na neke druge zemlje iz okruženja, ali ja se ne bih s tim složio, jer ima dosta kvalitetnih momčadi, pa tako i samih fudbalera."

Najveće zasluge što je došao u Široki Brijeg pripadaju...

"Ko je najzaslužniji što sam danas u Širokom Brijegu? Ponajviše Zlomislić i sada već bivši trener Sablić. Nakon epizode u Bjelorusiji imao sam još nekih opcija, no meni je bilo najbitnije da igram, a kroz razgovor sa Zlomislićem i Sablićem shvatio sam da je Široki Brijeg prava sredina za mene. Tako se na kraju i ispostavilo."

Vjeruje da će naredna sezona u Širokom Brijegu biti uspješnija od prethodne.

"Ima dosta promjena u odnosu na proteklu sezonu, trebat će određeno vrijeme da se sve to posloži, ali ne sumnjam u to uopšte. Vjerujem da će čelnici kluba uspjeti dovesti kvalitetna pojačanja i da će Široki Brijeg bilježiti sve bolje i bolje rezultate kako vrijeme odmicalo. Tu je sada i novi trener Boris Pavić o kojem ne znam mnogo, ali vidi se da je čovjek koji traži rad i red. Nadam se uspješnoj saradnji."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kroz karijeru Bagarić se okušao još u Bjelorusiji, Hrvatskoj i Izraelu.

"U Hrvatskoj se fudbal, po mom mišljenju, najviše razlikuje u odnosu na ostale zemlje u kojima sam igrao. Tamo se više teži igri, dok, recimo, toga u Izraelu i Bjelorusiji nema. Nisu oni uopšte fudbalski fanatici kao mi, ali su infrastruktura i finansije na mnogo većem nivou. Da se u Bosni i Hercegovini to podigne na viši nivo, teško da bi za bilo kojim zaostajali", istakao je Bagarić na kraju razgovora.  

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti