Baho ima tremu kao pred Svjetsko prvenstvo

Uoči sportskog simpozija

Baho ima tremu kao pred Svjetsko prvenstvo

Sarajevo će od 20. do 22. januara 2012. godine biti domaćin jedinstvenog okupljanja i druženja najvećih imena i sportskih legendi sa područja cijelog regiona.

Naime, u Sarajevu će se od 20. do 22. januara održati Prvi međunarodni simpozij pod nazivom "Sportski uspjesi u funkciji promocije države". Među polaznicima Simpozija će se naći više od 400 sportskih radnika, predstavnika sportskih klubova, strukovnih sportskih saveza, univerzitetski profesori i studenti, predstavnici vladinog i nevladinog sektora, novinari i brojni gosti. Ivica Osim, , Duško Vujošević, Abas Arslanagić, Zdravko Mamić, Aleksandar Petrović, Goran Milić, Mirko Novosel, Vladimir Grbić, Faruk Hadžibegić, Izet Rađo, Munir Talović, Vlatko Marković, Sabahudin Topalbećirević, imena su koja su potvrdila učešće i predavanja na Simpoziju.

Prijavio se rekordan broj učesnika,blizu 300 od koji veliki broj sportskih radnika,bivsih asova iz svih sportova. Jedinstvena prilika da se nauči puno toga slušajući predavanja legendi koja su osvojila preko 30 evropskih, svjetskih i olimpijskih odličja.

"Ovo je jedinstven sportski događaj u BiH na početku godine. Treba samo pogledati imena učesnika i sve će vam biti jasno. Vjerujem da će svi koji vole sport sa velikom pažnjom slušati izlaganja Petrovića, Novosela, Vujoševića... Iskreno, imam tremu kao da igram finale Svjetskog prvenstva. Hvala svima koji su prepoznali i podržali ovaj projekat, a nadam se da će ovaj projekat barem malo uticati na svijest politačara i sportskih radnika kada je odnos prema sportu u pitanju", rekao je za SportSport.ba Sabahudin Topalbećirević.

Dolazak su najavili i Premijer Federacije gospodin Nermin Nikšić, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, federalni ministar sporta i kulture Selmir Kaplan, kantonalni ministar sporta i kulture Ivica Šarić, potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović i drugi visoki gosti.

Akreditovano je oko 40 novinara iz svih medija u BiH a dolazak su potvrdili i novinari iz Srbije,Hrvatske i Crne Gore.

Partneri Simpozija su Olimpijski komitet BiH i Fakultet za sport u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije