Baines produžio sa Evertonom

Baines produžio sa Evertonom

Leighton Baines je potpisao novi petogodišnji ugovor sa Evertonom i tako postao treći igrač koji je ovog ljeta produžio saradnju sa klubom sa Goodison Parka.

Iako je imao još dvije sezone ugovora sa Karamelama, David Moyes ga je nagradio za sjajnu prošlu sezonu sa novim poboljšanim, petogodišnjim ugovorm. Inače, Moyesova politika je da svoje glavne igrače zaštiti sa dugoročnim ugovorima. Prije Bainesa, nove ugovore su potpisali Jack Rodwell i Tim Cahill.

Iznenađujuće, nakon sjajne sezone, Baines se nije našao na Capellovom spisku od 23 putnika za Južnu Afriku. Ovaj 25-godišnji lijevi bek je 2009. godine debitovao za reprezentaciju Engleske, na Wembleyu u prijateljskom meču protiv Egipta. U Everton je došao 2007. godine iz Wigan Athletica za šest miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.