Bajević i AEK nisu uspjeli, Pao prema LP

Bajević i AEK nisu uspjeli, Pao prema LP

Adnan Beganović

Dušan Bajević i njegov AEK u posljednjem kolu doigravanja za evropska takmičenja poraženi su na svom terenu od Panathinaokosa (0:2). Ovim porazom AEK je ostao bez Lige prvaka i svoj evropski put u narednoj sezoni nastaviće u novoformiranoj Evropskoj ligi. 

U odlučujućem susretu doigravanja za evropska takmičenja u grčkom fudbalskom prvenstvu Panathinaikos je sasvim zasluženo pobijedio momčad našeg Dušana Bajevića i tako izborio nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Momčad "Princa s Neretve" mnogo bolje je otvorila susret, ali dvije kolosalne prilike u 8. i 15. minuti nisu uspjeli realizovati, pa je Panathinaikos po nepisanom fudbalskom pravilu vrlo brzo došao u vodstvo. Strijelac vodećeg gola za goste bio je Karagounis iz jedanaesterca u 31. minuti susreta.

Radost gostiju još se nije ni stišala, a već su imali prednost od dva pogotka. Naime, nakon jednog brzog kontranapada strijelac vodećeg pogotka, Karagounis, dobro prolazi po lijevoj strani i povratnom loptom upošljava bivšeg napadača Šibenika i Hajduka, Antu Rukavinu, koji sigurnim udarcem dovodi Panathinaikos do nedostižne prednosti.

U drugom susretu posljednjeg 6. kola doigravanja za evropska takmičenja PAOK je na svom terenu bio bolji od Larise (1:0). Strijelac jedinog pogotka bio je Anastasakos u 21. minuti susreta.

Potražite više informacija na temu Super League:


Grčka Superliga, doigravanje, 6. kolo:
AEK – Panathinaikos 0-2 (Karagounis 31-11m, Rukavina 36)
PAOK – Larissa 1-0 (Anastasakos 21)

Poredak: Panathinaikos 16, AEK 11, PAOK 6, Larisa 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti