Bajević planira dolazak u Sarajevo, ali ima određenih problema

Selektor reprezentacije BiH

Bajević planira dolazak u Sarajevo, ali ima određenih problema

A. Čaušević

Stručni štab reprezentacije BiH na čelu sa Dušanom Bajevim nastavio je sa održavanjem online sastanaka. 

Na dnevnom redu su bile mnogobrojne aktuelnosti vezane za organizaciju utakmica u UEFA Ligi nacija, uključujući plan priprema u specifičnim okolnostima izazvanim pandemijom COVID19.

Sastanak je počeo razmjenom informacija o igračima sa prezentovanjem analiza za svakog pojedinca počevši od standardnih do potencijalnih reprezentativaca.

Svaki član stručnog štaba imao je određene zadatke a nakon današnjeg sastanka podijeljena su i nova zaduženja.

Posebna tema obuhvatala je organizaciju utakmica i usklađivanje aktivnosti sa mjerama koje sadrži UEFA Return to Play Protocol.

Pored selektora Dušana Bajevića na video-sastanku su sudjelovali Slaven Musa, Rusmir Cviko, Adnan Ćustović, Eldin Jelešković i Zvjezdan Misimović.

Selektor Bajević je i ovaj sastanak ocijenio kao veoma konstruktivan sa mnogo preciznih i detaljnih podataka koji se odnose na stanje igrača ali i plan priprema.

„Kao i svaki sastanak koji smo do sada imali, i za ovaj su svi bili dobro pripremljeni a zadaci su ozbiljno odrađeni“, rekao je Bajević i nastavio: „Pokušavamo doći do najboljih rješenja za igrače i reprezentaciju i mislim da smo na dobrom putu. Nadamo se skorom dolasku u Sarajevo, međutim imamo određenih problema u planiranju putovanja, zbog ograničenja koja su uvedena, ali i to polako rješavamo. Važno je da svi ostanemo zdravi a rapoloženja i ambicija nam ne fali, što se vidjelo i danas.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi