Bajević nakon UEFA-ine odluke: Moramo prihvatiti ono što nam je ponuđeno

Zmajeve očekuje zgusnut raspored

Bajević nakon UEFA-ine odluke: Moramo prihvatiti ono što nam je ponuđeno

E. Čaušević

UEFA je danas donijela odluku da će se mečevi baraža za Evropsko prvenstvo igrati u oktobru i novembru.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u polufinalu baraža na svom terenu igra protiv Sjeverne Irske, a ova utakmica igra se 8. oktobra. U slučaju pobjede u finalu baraža Zmajevi će igrati protiv boljeg iz duela Slovačka - Irska, a taj meč se igra 12. novembra.

Pored toga našu reprezentaciju očekuju i mečevi Lige nacija. Naš tim se nalazi u grupi sa Italijom, Poljskom i Holandijom. Mečevi Lige nacija će se igrati u terminima 3.-5. septembar, 6.-8. septembar, 10/11. i 13/14. oktobar, te 14/15. i 17/18. novembar.

O zgusnutom rasporedu govorio je i selektor naše reprezentacije Dušan Bajević.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Moramo prihvatiti to što je ponuđeno. Mi smo jasno rekli šta je naš cilj i još jednom ću ponoviti da je to odlazak na EURO. Važno nam je da naši reprezentativci igraju u svojim klubovima i da dođu spremni na okupljanje. Nastavićemo kao i do sada da održavamo komunikaciju sa igračima te da dijelimo razmišljanja i zadatke. S obzirom na to da su dueli u Ligi nacija zakazani ranije, gostujemo u Italiji a onda kod kuće igramo sa Poljskom, imaćemo priliku već da neke stvari probamo prije utakmice sa Sjevernom Irskom. U svakom slučaju moramo se dobro pripremiti, biće teško, ali nema odustajanja od onoga što smo zacrtali. Važno je samo da se stabilizuje ova situacija sa koronom i da se počne normalno trenirati i igrati", rekao je Bajević.

Promo

Top Komentari

IvoAndric44
Sretno šefe i zmajevi
5 0
lega
Mnogo srece zelim jer će trebat
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi