Bajević preuzeo Omoniju iz Nicosije
Novi izazov u karijeri Dušana Bajevića

Nakon godina provedenih u Grčkoj

Bajević preuzeo Omoniju iz Nicosije

M. Maksimović

Nakon godina provedenih u Grčkoj gdje je trenirao AEK, Olympiakos, Aris, Paok, te kratke avanture u Crvenoj Zvezdi, Duško Bajević svoju trenersku karijeru nastavlja na Kipru.Njegov novi klub je Omonia iz Nicosije, aktuelni prvak te zemlje.

Omonia u svojim vitrinama ima 20 naslova prvaka, 12 puta je osvojen Kup, odnosno 15 puta Super kup. Ove sezone je u pretkolu Lige prvaka, Red Bull Salzburg bio uspješniji, u kvalifikacijama za Ligu Evrope Metalist. U odbranu naslova Omonia je krenula dobro, ostvarene su tri pobjede zaredom, nakon čega su stigli porazi od APOP-a, te u posljednjem kolu od Apoela.Nakon dva uzastopna poraza, dosadašnji trener Takis Lemonis je odlučio podnijeti ostavku.

Bajević nije naš jedini internacionalac u ekipi Omonije. Nekadašnji as Željezničara, Nenad Starovlah je direktor akademije. Bajević preuzima Omoniu na četvrtom mjestu i devet osvojenih bodova, dok vodeći Anorthosis ima tri više.Prvu narednu utakmicu Omonia igra u ponedeljak protiv Olympiakosa

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.