Bajevićev Aek ostao bez iskusnog Basinasa

Bajevićev Aek ostao bez iskusnog Basinasa

Edmir Škorić

Grčki AEK, kojeg sa klupe vodi bh. stručnjak Dušan Bajević, ostao je bez iskusnog kapitena Grčke Angelosa Basinasa, koji je potpisao ugovor sa Portsmouthom na 18 mjeseci, kao slobodan igrač.

Iskusni defanzivac Grčke reprezentacije i AEK-a iz Atine kao slobodan igrač je pronašao novu sredinu, te će narednih 18 mjeseci braniti boje "mornara".

"AEK FC proglašava okončanje tj. raskid saradnje kluba sa Angelosom Basinasom, te mu se uprava kluba zahvaljuje za sav njegov trud, i iskreno se nadamo da će njegova budućnost karijere biti uspješna", stoji u službenoj izjavi kluba.

Sa druge strane u Portsmouthu su prezadovoljni dovođenjem ovog 33-godišnjeg igrača na period od 18 mjeseci. Predsjednik kluba Peter Storrie je za službenu stranicu kluba rekao kako su doveli dosta iskusnog igrač, sadašnjeg kapitena Grčke kojem fale još samo tri utakmice u nacionalnom dresu da taj broj zaokruži na sto.

Potražite više informacija na temu Super League:

Tony Adams je imao veliku želju dovesti jednog takvog igrača, a i sam Basinas je očajno želio potpisati taj ugovor, te bi nakon 18 mjeseci mogao nastaviti suradnju sa "mornarima".

Prije AEK-a Basinas je nastupao u Mallorci i Panathinaikosu, a za sada nije poznato koliko će zarađivati u Engleskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.