Sve je završeno, u ponedjeljak potpis: Bivšeg igrača Željezničara trenirat će legendarni napadač
FOTO - EPA

Bajić stiže u Bresciu

Sve je završeno, u ponedjeljak potpis: Bivšeg igrača Željezničara trenirat će legendarni napadač

A. Beganović

Bosanskohercegovački ofanzivni fudbaler, Riad Bajić, karijeru će nastaviti u Bresciji, javljaju italijanski mediji.

Iako se špekulisalo da će Bajić nakon sjajne sezone u Ascoliju dobiti novu priliku u Udineseu, italijanski mediji tvrde da od toga neće biti ništa te da će bosanskohercegovački napadač i u narednoj sezoni igrati u Seriji B, ali ne u Ascoliju nego u Bresciji.

Navodno je Bajić dogovorio sve uslove svog prelaska u ekipu koju sa klupe predvodi legendarni napadač Filippo Inzaghi i u ponedjeljak će potpisati ugovor koji će ga vezati za Bresciju narednu sezonu.

Finansijski detalji ugovora nisu poznati, a osim Bajića u ponedjeljak će ugovor potpisati i sada već bivši golman Pise, Simone Perilli.

Podsjetimo, u prošloj sezoni je nekadašnji igrač Željezničara za Ascoli odigrao 34 utakmice i pritom je postigao 12 pogodaka.

Bajić je karijeru počeo na Grbavici, a 2015. godine seli u Tursku gdje se priključuje Konyasporu. Za ovaj klub odigrao je 64 utakmice i pritom je postigao 22 pogotka.

Dobre igre u Turskoj trasirale su mu put za dolazak na Apenine gdje je potpisao višegodišnji ugovor sa Udineseom, U ovom kluba odigrao je pet mečeva, a potom se vratio u Tursku gdje je kao posuđen igrač za Basaksehir i Konyaspor odigrao 58 utakmica te pritom postigao 13 pogodaka.

Za Udinese ga ugovor veže do ljeta naredne godine, a treba dodati i da je Bajić za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao 12 mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi