"Bajić nije spreman za Seriju A"

Tvrdnja bivšeg trenera

"Bajić nije spreman za Seriju A"

A. Čaušević

Riad Bajić je ostavio Ascoli u Seriji B, a pripreme za novu sezonu će početi u Udineseu koji je i vlasnik igračkog kartona bh. napadača.

Bajića je na početku sezone u Ascoljiu vodio Valerio Bertotto koji je dobio otkaz nakon devet kola. Za vrijeme njegovog mandata bivši fudbaler Željezničara je zabio jedan gol.

Bertotto je za italijanske medije govorio i Bajiću za kojeg smatra da još uvijek nije spreman za igranje u najjačem rangu italijanskog fudbala, Seriji A.

"Mislim da Bajić nije još uvijek spreman da bude starter u važnoj ekipi Serije A kao što je Udinese. Radi se o momku diskretnog kapaciteta i mora puno napredovati."

"Iako je u sezoni postigao nekolicinu golova za Ascoli, ali vjerujem da ima niz praznina u igri koje mora popuniti kako bi podigao nivo."

"Naravno dam u želim da postane važan igrač u Udineseau, ali ostajem pri tome da ima stvari koje mora popraviti", završio je Bertotto.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bajić je prošlu sezonu završio sa 12 golova, većina golova je stigla u samom finišu sezone kada je Ascoli vodio grčevitu borbu za opstanak.

Inače, 27-godišnji Sarajlija ima pet nastupa za Udinese iz prvog mandata u ekipi s Friulija. Bilo je to u sezoni 2017/2018. U međuvremenu je dva puta boravio na posudbama i to u Konyasporu i Basaksehiru.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Radi se o momku diskretnog kapaciteta. ?
3 0
_ZIJAGA_
Bitno da je LJAKSE TETOVAZU ZADAO..
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi