Bajić i dalje na čelu, jure ga Nikolić i Wagner

Lista strijelaca Premijer lige BiH

Bajić i dalje na čelu, jure ga Nikolić i Wagner

Riad Bajić i nakon kompletiranog 29. kola nalazi se na čelu liste strijelaca BHT Premijer lige BiH.

Fudbaler Željezničara i dalje je na brojci od 15 postignutih golova, a po broju golova najozbiljniji konkurent Bajiću je iskusni Stevo Nikolić.

Nikolić je u pobjedi nad Olimpicom postigao svoj 14 ovosezonski gol u dresu Zrinjskog, dok Wagner Santos Lago na svom kontu ima jedan gol manje. 

Na listi najboljih strijelaca napredovali su još Joco Stokić (Borac) i Krste Velkoski (Sarajevo), koji su u minulom kolu postigli svoj deveti ovosezonski pogodak, a na brojci od osam postignutih golova su Miloš Filipović (Drina) i Bojan Puzigaća (Sarajevo)

Lista strijelaca BHT Premijer lige BiH:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

15 - Bajić Riad (FK Željezničar)
14 - Nikolić Stevo (HŠK Zrinjski)
13 - Santos Lago Wagner (NK Široki Brijeg)
10 - Stokić Joco (FK Borac), Velkoski Krste (FK Sarajevo)
9 - Filipović Miloš (FK Drina), Puzigaća Bojan (FK Sarajevo)
8 - Benko Leon (FK Sarajevo), Diatta Secouba (NK Zvijezda Gradačac), Kokot Zoran (FK Željezničar), Pandža Dalibor (FK Olimpic), Stojanov Uroš (NK Zvijezda Gradačac)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.