Mostarcima predstoji borba za Evropu

Nikolić: Možda će se ispostaviti da je ovo veliki bod

Dino Kurbegović

Zrinjski je remizirao u Zenici, a bod u utakmici u kojoj se Mostarci nisu iskazali, prema mišljenju Steve Nikolića mogao bi biti i ključni u borbi za plasman u evropska takmičenja.

“Moramo biti zadovoljni bodom s obzirom na to kako smo igrali. Čelik je imao dosta izglednih prilika da postigne gol, ali na našu sreću nije. Sve u svemu, osvojili smo bod, ispostaviće se možda da nam je i on veliki.”, kazao je Nikolić nakon susreta.

U posljednja dva kola Zrinjski će igrati odlučujuće utakmice u borbi za plasman u Evropu. Prvo će Mostarci dočekati Olimpic, a onda idu u Široki Brijeg. Mostarci su imali dosta dobre izglede u za titulu u jednom trenutku, ali sada je to već samo stvar teorije.

“U slijedeću utakmicu moramo ući maksimalno da pobjedimo. Siguran sam da naša ekipa može izboriti Evropu. Da li će se o tome odlučivati na Pecari ili ne, vidjećemo.”, optimistično kaže igrač Zrinjskog, te dodaje:

“Mi smo propustili dosta prilika, protiv Drine, protiv Slavije u gostima i protiv Mladosti na našem terenu. To je bolno, ali šta da se radi. To je fudbal. Sada nam je cilj da izborimo Evropu i nadamo se da ćemo uspjeti u tome.”

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski je u ovoj sezoni promijenio tri trenera, što je ostavilo traga na igračkom kadru.

“Sigurno da je to imalo uticaja. Bilo je turbulentno stanje u klubu, ali to je naša realnost u Bosni i Hercegovini. Trenerski posao je nestabilan, a na igračima je da budu profesionaci i da se trude. Sa Marinovićem je odlično, podigli smo formu u odnosu na period kada nas je vodio Krstičević i nadam se da možemo i bolje.”, završio je Nikolić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.