Bajić pogodio u teškom porazu Duisburga

2. Bundesliga

Bajić pogodio u teškom porazu Duisburga

Edmir Škorić

U nedjelju su odigrane tri utakmice prvog kola 2. njemačke Bundeslige. Duisburg je doživio poraz kod kuće, a u strijelce se upisao bivši bh. reprezentativac Branimir Bajić.

Bajić je imao debi s kapitenskom vrpcom oko ruke, te je nakon samo 14 minuta igre postigao vodeći gol za domaću momčad. Ipak, Aalen je uspio do kraja utakmice četiri puta tresti mrežu Duisburga i lako osvojiti tri boda.

 

Novi član 2. Bundeslige, Sandhausen, remizirao je s FSV Frankfurtom. Verhoek je pet minuta prije kraja doveo goste u vodstvo, no brzo je Tuting izjednačio i ostalo je 1:1 do kraja. 

 

Braunschweig je minimalno, rezultatom 1:0, savladao Koeln, a gol je postigao Ademi u 68. minuti, samo minutu nakon što je ušao u igru.

 

2. Bundesliga, 1. kolo:

Duisburg - Aalen 1:4 (Bajić 14/ Reichwein 20, Dausch 33 - pen, Kampl 46, Lechleiter 60)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sandhausen - FSV Frankfurt 1:1 (Tuting 45/ Verhoek 40)

Braunschweig - Koeln 1:0 (Ademi 68)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti