Bajić: Sporazumno sam raskinuo ugovor s Slobodom

Napustio člana Super lige

Bajić: Sporazumno sam raskinuo ugovor s Slobodom

Dino Kurbegović

Bivši nogometaš Željezničara, Delimir Bajić koji je posljednjih godinu dana bio član srbijanskog člana Super Lige Slobode iz Užica sporazumno je raskinuo ugovor s ovim klubom i trenutno je slobodan igrač.

Ovaj 29-godišnji defanzivac nakon odlične prošle sezone, gdje je zajedno s Dariom Purićem bivšim igračem Čelika bio jedan od oslonaca igre ekipe iz Užica napustio je klub nakon što je ove sezone odigrao samo pet utakmica u najjačoj diviziji Srbije.

Sloboda ove sezone ima velikih financijskih problema, dosta standardnih igrača je otišlo prije početka sezone, tako da će se klub prema igrama u ovoj sezoni do kraja sezone boriti za opstanak u ligi.

Bajić se nakon raskida ugovora nalazi u Bijeljini, gdje trenira i čeka zimski prelazni rok kako bi pronašao angažman.

"Napustio sam Slobodu, nisam mogao više da slušam obećanja koja se ne ispunjavaju, digao sam sidro, te smo se na kraju sporazumnu razišli. Trenutno se nalazim kući, a vjerujem da ću u zimskom prelaznom roku naći klub koji će odgovarati mojim ambicijama, vrlo je moguće da karijeru nastavim u Premijer ligi BiH, ali naravno da je prioritet inozemni angažman", kaže Bajić.

Prati igre Željezničara, te ekipe Mladosti koja je iz njegovog rodnog mjesta.

"Željezničar već godinama dominira u našoj ligi, ali ove sezone su imali nešto lošiji start i određene probleme u i oko kluba koje su sigurno utjecale na igrače. Nakon što se konsolidovala situacija, ekipa igra sjajno i sigurno da će u drugom dijelu sezone biti još bolji. Nikada neću zaboraviti osvojenu titulu u dresu Željezničara, sjećam se da smo imali neprobojnu odbranu, naravno kada pored sebe imate Kerlu, Cocalića i Mešića da je sve lakše bilo. U kontaktu sam sa mnogim igračima Željezničara, ali i Veleža, te Radnika gdje sam se afirmisao kao igrač. Veoma mi je drago što je ove sezone u Premijer ligu ušla ekipa Mladosti iz Velike Obarske, to je mjesto gdje sam rođen i svakako da je velika stvar da iz tako malog mjesta dođete u najviši rang takmičenja, nadam se da će ostati u Premijer ligi ove sezone, a ko zna možda upravo karijeru završim u tom klubu", kazao je za SportSport.ba Delimir Bajić 30-godišnji stoper i bivši igrač Radnika, Veleža, Željezničara, iranskog Nassajia, Olyipakosa iz Nikozije, te Slobode iz Užica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti