Bajić strijelac u porazu Duisburga

Bajić strijelac u porazu Duisburga

Duisburg naših nekadašnjih reprezentativaca, Džemala Berberovića i Branimira Bajića, danas je poražen u okviru 21. kola druge njemačke Bundeslige, a upravo je Berberović bio strijelac jednog pogotka.

Hansa je na svojoj DKB Areni u Rostocku dočekala Duisburg i slavila sa 4:2. Domaći su u prvom poluvremenu u dva navrata imali vodstvo, ali na predah se otišlo rezultatom 2:2.

Golijadu je otvorio Marek Mintal u 30. minuti, pogodivši za veliko slavlje domaćih igrača i navijača. Samo četiri minute kasnije bivši bh. reprezentativac, Branimir Bajić, donio je poravnanje gostima. Bio je to nekadašnjem bh. veznjaku šesti ovosezonski pogodak. 

Do kraja prvog dijela pogađali su još Tobias Janicke za domaće i Goran Šukalo za goste. Drugi dio susreta u potpunosti je pripao Hansi, koja je preko Mintala i Freddyja Borga došla do ubjedljivog trijumfa. Domaćinima je ova pobjeda bila zlatna vrijedna, jer su se približili pozicijama koje naredne sezone osiguravaju opstanak u Cvajti. Treba istaći da su Bajić i Berberović odigrali svih 90 minuta u dresu poražene ekipe.

Greuther Furth je deklasirao Paderborn sa 5:1, a zeleno-bijeli iz Furtha su tako pokazali da se nalaze u sjajnoj formi. Podjetimo, sredinom sedmice su izbacili Hoffenheim iz njemačkog DFB Pokala i uspjeli se plasirati u polufinale tog takmičenja.

St. Pauli je nadoknadio zaostatak od jednog gola protiv Bochuma i slavio sa 2:1. Junak domaćih bio je Sebastian Schachten, koji je režirao potpuni preokret sa dva pogotka. Prethodno je Mimoun Azaouagh doveo goste u vodstvo.

2. Bundesliga, 21. kolo:
Furth - Paderborn 5:1 (Asamoah 6, 45, Saraer 11, Occean 47, Mavraj 57 / Proschwitz 5)
Hansa - Duisburg 4:2 (Mintal 30, 52, Janicke 36, Borg pen. 82 / Bajić 34, Šukalo 40)
St. Pauli - Bochum 2:1 (Schachten 26, 81 / Azaouagh 18)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.