Bajiću i Berberoviću po 90 minuta, Duisburg izvukao bod

Hertha iz Duisburga odnijela jedan bod

Bajiću i Berberoviću po 90 minuta, Duisburg izvukao bod

E. Škorić

Remijem Duisburga i Herthe kompletirano je osmo kolo njemačke 2. Bundeslige. 

Hertha je u Duisburgu slovila za apsolutnog favorita u duelu sa posljednjeplasiranom momčadi šampionata, kojoj je sedam utakmica bilo dovoljno za - jedan bod. Drugi su osvojili upravo zaustavivši goste iz Berlina.

 

Rano su plavo-bijeli iz glavnog njemačkog grada stigli u vodstvo. Čeh Roman Hubnik bio je strijelac u četvrtoj minuti za 0:1 i na pomolu je bio još jedan poraz Duisburga. 

 

No, potpuni preokret dogodio se u nastavku utakmice. Srbijanski internacionalac Srđan Baljak postigao je golove u 55. i 72. minuti za veliko slavlje na Schauinsland-Reisen-Areni. 

 

Sandro Wagner je u 78. minuti zabio za novo poravnanje i na kraju Herthi spasio barem jedan bod. Za Duisburg su po 90 minuta odigrali bivši bh. reprezentativci Branimi Bajić i Džemal Berberović. Obojica su pritom zaradili po jednu javnu opomenu.

 

Duisburg je ovim bodom ostao i dalje zakovan za dno. Errugebirge Aue ima tri boda više, Sandhaussen i St. Pauli četiri.

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

2. Bundeslia, 8. kolo

Duisburg - Hertha 2:2 (Baljak 55, 72/ Hubnik 4, Wagner 78)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.