Bajka nastavljena, Athletic u polufinalu!

Evropska liga

Bajka nastavljena, Athletic u polufinalu!

Athletic i Schalke ponovo su odigrali sjajnu utakmicu! Završilo je 2:2, a dalje su prošli Baskijci, koji će u polufinalu Evropske lige odmjeriti snage sa Sportingom iz Lisabona.

Prvu priliku na utakmici imali su fudblaeri njemačkog bundesligaša. Igrala se deseta minuta kada je nakon greške igrača Athletica lopta došla do Jeremaine Jonesa, koji je uposlio Klaasa Jana Huntelaara, a ovaj je snažno šutirao. Međutim, golman baskijske ekipe Gorka Iraizoz je uspio loptu odbiti u korner.

 

Domaći su u 24. minuti tražili najstrožiju kaznu, nakon što je u kaznenom prostoru Schalkea Joel Matip igrao rukom. Međutim, iako je lopta pogodila Kamerunca u ruku, sudija se nije odlučio za penal.

 

Schalke je poveo u 29. minuti. Nakon velike greške Jona Aurtenetxea, loptu je uzeo Huntelaar i potom je poslao u desni ugao gola Athletica za veliku radost njemačke ekipe.

 

Međutim, slavlje kraljevskoplavih iz Gelsenkirchena nije dugo trajalo. U 41. miuti Ibai Gomez postigao je jedan od najljepših golova ove sezone u Evropskoj ligi, kada je prošao po lijevoj strani i potom snažno probio Larsa Unnerstalla na golu Schalkea za erupciju oduševljenja na "katedrali".

 

Već u sedmoj minuti nastavka, na scenu je stupio, a ko drugi, legendarni Raul Gonzalez, koji je sjajnim golom donio novu prednost Schalkeu na ovoj utakmici i to na asistenciju Chinedua Obasia.

 

I opet se Nijemci nisu dugo radovali, ovaj put samo tri minute. U 55. minuti Markel Susaeta je iskoristio sjajno dodavanje Ikera Muniaina i po drugi put na ovom susretu pogodio mrežu Schalkeovog golmana.

 

Nakon drugog gola Athletic je preuzeo kontrolu nad utakmicom, ali je ipak Schalke imao najbolju priliku, kada je u 77. minuti Klaas Jan Huntelaar glavom šutirao preko gola sa svega nekoliko metara.

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, pa je slavlje u Baskiji moglo da počne.

 


szólj hozzá: Bilbao : 0 - 1 : Schalke 04
szólj hozzá: Bilbao : 1 - 1 : Schalke 04
szólj hozzá: Athletic vs Schalke 1:2 Raul
szólj hozzá: Athletic Schalke 2:2 Laskurian

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.