Bajkuša daje priliku mlađim igračicama

Ženska reprezentacija protiv Luksemburga

Bajkuša daje priliku mlađim igračicama

Ženska košarkaška reprezentacija BiH sutra u Sarajevu igra posljednji kvalifikacijski susret B-divizije protiv selekcije Luksemburga.

BiH se trenutno nalazi na trećem mjestu tabele iza selekcije Estonije i Švicarske i sutrašnji susret ne može utjecati na ukupni plasman i stanje na tabeli.

Selektorica reprezentacije BiH Vesna Bajkuša je istakla da će sve reprezentacije naredne godine igrati kvalifikacije A-divizije te da će plasman ovogodišnjih kvalifikacija biti značajan samo za svrstavanje po šeširima za idući ciklus kvalifikacija.

''Plasman s ovih kvalifikacija će nas svrstati u neki od šešira za kvalifikacije A-divizije naredne godine. Da je plasman bio bolji imali bismo bolju i lakšu grupu, ali treće mjesto nije tako loše kako su to neki mediji interpretirali'', izjavila je Bajkuša Feni.

Bh. košarkašice sutra u KSC Ilidža igraju protiv Luksemburga u 16 sati, a Bajkuša je kazala da će svoju šansu dobiti mlađe igračice koje nisu imale veću minutažu u bitnijim utakmicama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.