Veznjak Čelika nakon remija sa Sarajevom

Bajraktarević: Možemo biti ponosni kako smo odigrali utakmicu

D. Kurbegović

Jučer je na Bilinom polju odigran derbi starih rivala između Čelika i Sarajeva. Na kraju nije bilo pobjednika, utakmica je završena rezultatom 1:1, domaći su dominirali u prvom poluvremenu, dok su gosti držali sve konce u igri u drugom dijelu utakmice. 

Nakon derbija, razgovarali smo sa bivšim igračem Sarajeva, a sada jednom od glavnih vedeta u igri Čelika, 28-godišnjim Semirom Bajraktarevićem, koji je za SportSport.ba govorio o derbiju protiv ekipe s Koševa, te narednom gostovanju u Mostaru.

"Bio je pravi derbi na terenu i na tribinama, pokazali smo kvalitet i mi, ali i Sarajevo. Na kraju je rezultat realan sigurno, iako smo imali priliku da riješimo utakmicu. Imali smo problema zadnjih 15-tak minuta, njima je prekid više odgovarao jer smo mi bili u naletu. Odigrali smo pravu utakmicu i možemo biti ponosni. Tek sada se vidi i kako je lijepo igrati kada imamo podršku navijača, sigurno da bi i mi više davali i postizali bolje rezultate", kazao je Bajraktarević.

Čeliku u narednom kolu slijedi teško gostovanje pod Bijelim Brijegom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Idemo kvalitetnoj ekipi, koja kući igra fenomenalno. Možemo nositi sa svakom ekipom, pokazali smo prošle sezone da možemo i znamo igrati protiv Zrinjskog u Mostaru. Idemo se nadigravati, pa ćemo vidjeti šta će biti, nadamo se pozitivnom rezultatu", kazao je Bajraktarević.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.