Bajraktarević pojačao redove bivšeg prvaka Izraela

Novi član Hapoel Petah Tikve

Bajraktarević pojačao redove bivšeg prvaka Izraela

D. Kurbegović

Nakon samo šest mjeseci provedenih u izraelskoj ekipi Ironi Nesheru, bivši veznjak Sarajeva i Čelika 29-godišnji Semir Bajraktarević, promijenio je sredinu. 

Naredni klub za ovog igraća biće šesterostruki prvak Izraela, ekipa Hapoel Petah Tikva. Ovu informaciju je za SportSport.ba potvrdio i sam nogometaš, koji nije krio zadovoljstvo s ovim transferom.

"Trener je insistirao na mome dolasku u Hapoel Petah Tikvu. To je jedan od najvećih klubova u Izraelu, više puta su bili prvaci te zemlje, te u narednom periodu žele da klub vrate u vrh nogometa u ovoj zemlji. Meni je svakako drago što sam došao u ovako jedan veliki klub, to je svakako stepenica više u mojoj karijeri. Imao sam klauzulu u ugovoru s bivšim klubom da mogu otići ako stigne odgovarajuća ponuda, a ovaj poziv nisam mogao odbiti. Biće mi sigurno lakše eventualno iz Hapoela otići u neki drugi klub, jer je znatno bolje popraćen, imaju armiju navijača i sve je do mene u narednom periodu" ističe Bajraktarević.

Drago mu je što je Sarajevu u vrhu, te što u Čeliku stvari idu na bolje.

"Pratim situaciju u Premijer ligi, biće zanimljiva borba za prvaka, ali i za opstanak u ligi. Volio bih da Sarajevo osvoji titulu, a da Čelik izbori opstanak, nadam se da će se to na kraju desiti. U Zenici sam proveo lijepe trenutke u svojoj karijeri, nikada to neću zaboraviti, iako sam iz Sarajeva, bio sam kao domaći igrač u Čeliku i vjerujem da će se taj klub vratiti na puteve stare slave. Zaista morate imati mnogo sreće da odete u inostranstvo iz naše lige, ja sam imao sreću što sam svoje povjerenje ukazao Shaharu Grinbergu i Emiru Hadžiću, koji su mi završili transfer u Izrael, a i sada u veliki klub kakav je sigurno Hapoel Petah Tikva" kazao je Bajraktarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije