Bajraktarević: Želimo ostati neporaženi

Čelik gostuje u Gradačcu

Bajraktarević: Želimo ostati neporaženi

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će gostovati u Gradačcu na stadionu Banja Ilidža kod ekipe Zvijezde. Biće to veoma interesantan duel dvije ekipe koje se nalaze u donjem dijelu tabele i kojima je svaki bod od izuzetno velike važnosti u borbi za opstanak.

Čelik se nalazi na 13. mjestu s 15 osvojenih bodova, dok je Zvijezda na 15. poziciji sa 13 osvojenih bodova. Obje ekipe su pod velikim pritiskom i sutra niko i ne pomišlja na poraz.

Zeničani žele otvorenom igrom napustiti Gradačac neporaženi, a veznjak Semir Bajraktarević svjestan je važnosti sutrašnje utakmice, te se nada da će se njegova ekipa trznuti i u narednim utakmicama krenuti ka sredini tabele.

"Igramo pod velikim pritiskom, imamo dobru ekipu, ali se nalazimo u nezavidnoj poziciji tako da želimo što prije popraviti situaciju na tabeli. Moramo uvezati par dobrih utakmica, kako bi što prije došli do sredine tabele, gdje nam je realno i mjesto. Zvijezda ima izuzetno dobru ekipu i ne zaslužuje poziciju na kojoj se trenutno nalazi. Oni su sutra pod većim pritiskom jer igraju kući, što ćemo pokušati iskoristiti, odigrati dobru utakmicu i ostati neporaženi", nada se 27-godišnji Bajraktarević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bajraktarević je protiv Viteza igrao desnog beka, a protiv Slobode zadnjeg veznog i spreman je odgovoriti na sve zadatke koje pred njega postavi trener Boris Pavić.

"Realno je da se najbolje snalazim u veznom redu, a moja prirodna pozicija je zadnji vezni, međutim ispoštovat ću svaku odluku trenera, pa tako ako treba stat ću i na gol. Nije bitno na kojoj poziciji igram, bitno je da ekipa ostvari dobar rezultat, a moj individualni učinak je u drugom planu. Nadam se da ćemo odigrati muški od prve minute ii  otvorenom igrom doći do željenog rezultata, koji je sigurno sve osim poraza", kazao je za SportSport.ba bivši veznjak Sarajeva i Slobode.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.