Gojković: Pritisak je na Zvijezdi, pokušaćemo to iskoristiti

Gojković: Pritisak je na Zvijezdi, pokušaćemo to iskoristiti

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju gostuju u Gradačcu kod ekipe Zvijezde u jednoj od utakmica koja im je izuzetno važna pred naredni period.

Domaćin je direktni protivnik u borbi za opstanak, tako da izabranici Borisa Pavića ne smiju razmišljati o porazu, ukoliko ne žele da se dovedu u izuzetno lošu situaciju.

Zvijezda i Čelik su u prvom dijelu prvenstva na Bilinom polju odigrali 1:1, a sigurno da Zeničani ne bi iimali ništa protiv da i naredna utakmica završi identičnim rezultatom. Domaća ekipa je umorna od Kupa protiv Olimpica, što će gosti iz Zenice pokušati iskoristiti.

Sigurno da će dosta toga zavisiti i od zadnje linije Zeničana, koja će pokušati zatvoriti prilaze golu Adilovića. Mladi reprezentativac i defanzivac crno-crvenih Renato Gojković uvjeren je u dobar rezultat u narednoj utakmici.

"Zvijezda je sigurno pod većim pritiskom jer igraju na domaćem terenu i u nizu su od tri poraza zaredom, a to ćemo pokušati iskoristiti. Mi se također ne možemo pohvaliti nekom formom i rezultatima u prva dva kola, ali ćemo pokušati što prije krenuti sa pobjedama. Domaćini će nas sigurno napasti od prve minute, ali mi smo spremni na sve što nas čeka u nedjelju. Imamo dobru ekipu, kojoj fali samo jedan dobar rezultat da krene sa serijom koja će nadam se trajati dugo", nada se 19-godišnji Gojković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ponovo je na spisku selektora mlade reprezentacije BiH i nada se minutaži u narednim utakmicama.

"Bio sam u prošlom ciklusu kod selektora Vlade Jagodića u reprezentaciji, tako da sam očekivao i ponovni poziv novog selektora, jer igram standardno u klubu. Poznajem skoro sve igrače koji su na spisku, a sigurno da će nam utakmice protiv Crne Gore i Turske dobro doći kako bi se što bolje pripremili za kvalifikacije koje nas očekuju. Ja se nadam dobroj minutaži u naredne dvije utakmice, te da svojim pristupom i igrama obezbjedim poziciju u ekipi pred početak kvalifikacija. Mnogi su nas već otpisali, gledajući na protivnike u grupi, ali mi imamo sjajnih igrača i nikome neće biti lako da nas pobjedi", kazao je za SportSport.ba stoper Čelika i mlade reprezentacije Renato Gojković.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.