Bajramović 10 poena za finale Kupa

Vikend u vlasništvu naših košarkaša

Bajramović 10 poena za finale Kupa

Nakon što je Mirza Teletović sa Caja Laboralom u Španiji bio veoma uspješan u četvrtfinalu Cope del Reya, velikim rezultatom sa Banvitom iz Turske, svom reprezentativnom kolegi priključio se i Kenan Bajramović.

Bajramović se sa Banvitom današnjom pobjedom nad Efesom (76:67) plasirao u finale Kupa Turske u kojem će igrati protiv Besiktasa koji je uz 24 poena Arroya, tek nakon produžetaka bio bolji od Galatasaraya (76:69).

U polufinalu Kupahasija Bajramović je bio među prva tri strijelca svoje ekipe, postigao je 10 poena, baš koliko i Simmons. Najprecizniji je bio Davis sa 14 poena i Lance Williams sa 13. U poraženom sastavu, Akyol je postigao 18, a Guler 13 koševa.

Nakon prošle godine i finalne serije sa Lietuvos Rytasom protiv Zalgirisa u okviru šampionata Litvanije, Bajramoviću je ovo drugo vezano klupsko finale, ovaj put sa Banvitom.

Sutra sa početkom u 15 :00 sastaju se Banvit i Besiktas, a finale se igra na turniru u Konyi.

Kada je u pitanju Mirza Teletović, njegova Caja Laboral će sutra igrati polufinale Kupa Kralja protiv Barcelone. Podsjetimo da je u četvrtfinalu naš igrač u pobjedi Laborala nad Lagun Arom (72:65) učestvovao sa 17 poena, 8 skokova i 3 asista.

Nedžad Sinanović neće igrati polufinale. Unicaja je izgubila od Cajasola (63:77), a naš igrač je nakon dugo vremena učestvovao u igri i postigao 4 poena i 3 skoka. I nije taj učinak tako loš ako se zna da je naš internacionalac u igri proveo samo 5 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.