Bajramović bolji od Šćekića
Keno je ovaj put bio na visini zadatka

Beko Basketball Bundesliga

Bajramović bolji od Šćekića

U utakmicama četvrtog kola košarkaške Bundeslige nije bilo nekih posebnih iznenađenja. Za nas je svakako najvažniji bio derbi između ALBE i Oldenburga u kojem su se sastala naša dva igrača koji nastupaju u Bundesligi.

Kenan Bajramović je imao mnogo više razloga za slavlje od Marka Šćekića, ali su oba naša igrača prikazali vrlo dobre partije, posebno kapiten našeg nacionalnog tima.

U derbiju kola između dva najbolja njemačka kluba u ovom trenutku ALBA našeg kapitena Kenana Bajramovića je bila bolja od aktuelnog prvaka Oldenburga sa 69:67. Najbolji igrač berlinskog sastava bio je upravo Kenan Bajramović koji je postigao 13 poena i imao 5 skokova. Pored njega u timu ALBE dobru partiju su pružili Blagota Sekulić i Immanuel McIlroy sa po 11 poena, a Crnogorac je imao i 7 skokova.

Oldenburg s klupe vodi naš Predrag Kunić, a ponajbolji igrač kluba je bivši  potencijalni reprezentativac naše zemlje i igrač Borac Nektara Marko Šćekić, koji je u ovoj utakmici ubacio 6 poena i imao 2 skoka i 1 asistenciju. Rickey Paulding je bio najbolji u Oldenburgu sa 21 poenom, a bivši igrač Širokog i Bosne Jasmin Perković je imao 10 poena i 9 skokova.

Ludwigsburg našeg Nedima Hadžovića je na domaćem parketu poražen od Braunschweiga sa 75:74, a Hadžović ovaj put nije bio u sastavu svog kluba. Michael King i Michael Haynes sa po 14 poena predvodili su domaći tim, dok je kod pobjednika najbolji bio Yassin Idbihi sa 15 poena.

Rezultati:

Hagen – Ulm 76:75
Gottingen – Paderborn 97:70
ALBA –Oldenburg 69:67
Duseldorf – Giesen 73:49
Artland – Mitteldeuscher 101:91
Ludwigsburg – Braunschweig 74:75
Bremerhaven – Trier 89:73
Skyliners – Tubingen 98:66
Bamberg – Telekom Bon (kasnije)

Poredak: Artland 4-0, Mitteldeuscher 3-1, Braunschweig 3-0, Skyliners, Bremerhaven, Hagen 2-2....ALBA 2-0, Oldenburg 2-1.......Ludwigsburg, Bamberg,  Bon i Paderborn 1-2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.