Bajramović ima razloga za optimizam
Odlični uslovi u Zenici

Košarkaška reprezentacija BiH priprema se u Zenici

Bajramović ima razloga za optimizam

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u srijedu u Zenici, gdje je počela sa pripremama za predstojeće utakmice baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljskoj ove godine.

Selektoru Mensuru Bajramoviću se u zakazanom terminu odazvalo deset košarkaša. Svoje su kašnjenje najavili Nihad Đedović zbog privatnih obaveza i Ratko Varda, zbog smrtnog slučaja u porodici. Vardin se dolazak u hotel Zenica očekuje do večeras, kada će i bh. tim biti kompletan.

„Od srijede, kad smo počeli sa pripremama, obavili smo četiri, pet treninga i moram reći da mi sve do sada izgleda dosta dobro i ulijeva optimizam. Svi su igrači došli u relativno dobroj formi, jedino što Nemanja Gordić trenira nešto slabijim intezitetom, jer ima bolove u preponi. Međutim, to nije ništa ozbiljno i očekujem da se nakon još nekoliko treninga vrati treningu punim intezitetom“, kazao je za SportSport.ba selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mensur Bajramović.

Još uvijek je nejasno hoće li se reprezentativcima priključiti Saša Vasiljević.

„Sa Sašom ću večeras obaviti telefonski razgovor, nakon kojeg će biti jasno hoće li se pojaviti ili ne“, dodao je Bajramović.

S druge strane, pozitivnija je informacija da je novi organizator igre sarajevske Bosna ASA BH Telecom Zlatko Jovanović dobio državljanstvo, te da će, najvjerovatnije, biti na raspolaganju selektoru Bajramoviću.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.