Bajramović: Limitirati šutere Portugala
Očekuje ga težak posao: Mensur Bajramović

Bh. košarkaši spremni za baraž

Bajramović: Limitirati šutere Portugala

Košarkaši Bosne i Hercegovine u Zenici se nalaze u posljednjoj fazi priprema za predstojeće susrete baraža, a već prvi ispit izabranike selektora Mensura Bajramovića očekuje u srijedu.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu (5. avgust) gostuje kod Portugala u prvom susretu grupe A dodatnih kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će se od 7. septembra održati u Poljskoj.

Najbolji bh. košarkaši obavili su opsežne pripreme u Zenici, Mađarkoj i Crnoj Gori, te odigrali i tri kontrolna susreta.

"Generalno govoreći, relativno sam zadovoljan do sada urađenim. Naravno, uvijek ima mjesta za poboljšanje, a u našem slučaju moramo poraditi na velikim oscilacijama u igri. Nemamo kontinuitet u igri, a to je sve posljedica neiskustva", kaže selektor košarkaša BiH.

O narednom protivniku svojih izabranika, Bajramović kaže:

"Portugal je sve samo ne lagan protivnik. Imaju veoma iskusnu ekipu na okupu, koja je na parketu provela dugo vremena skupa. Najjače im je oružje šut sa distance i to moramo limitirati njihove šutere i iskoristiti svoju nadmoć u visini želimo li do dobrog rezultata. Moramo imati strpljenja, pogotovo u fazi napada, i ne smijemo si dopustiti da nam ubacuju lagane poene iz polukontri i kontri", dodao je Bajramović.

Što se tiče zdravstvenog biltena, svi su košarkaši u pogonu i treniraju normalnim intezitetom, dok se samo Mujo Tuljković žali na bolove u prstu, ali će i on biti spreman za Portugal.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.