Bajramović MVP u pobjedi Banvita

Dobre vijesti iz Turske

Bajramović MVP u pobjedi Banvita

Za sve ljubitelje košarke u BiH, veoma je interesantan ovaj vikend u TBL ligi. Nakon pobjede Pinara, danas je i Banvit slavio uz double-double Kenana Bajramovića. Ovo 25. kolo trebalo bi biti debitantsko i za Nihada Đedovića.  

Pinar je u gostima bio bolji od Erdemirspora u utakmici sa mnogo poena (81:93). Goran Ikonić je pružio nešto lošiju partiju i za 29 minuta postigao 4 poena uz 5 skokova. Ikonićev suigrač Mire Chatman istakao se pogodivši za 26 poena i ostvarivši 6 skokova uz 13 asistencija. Stanojević je dodao 18 poena, njegov standardni učinak.

 

Banvit je u 25. kolu također nastavio sa sjajnim izdanjima ove sezone. Na njihovom parketu savladan je Turk Telekom (82:76). Kenan Bajramović je bio najbolji pojedinac susreta sa 13 poena i 10 skokova. Naš internacionalac je bio double-double i u 19. kolu kada je Banvit bio bolji od Efesa, a evo i sad.

 

Prvoplasirani Efes i Fener su bili sigurni u ovom kolu i ostvarili pobjede. Efes protiv Antalije (77:70) uz 17 poena Lafayettea i 10 Stanka Baraća.

 

Fener je slavio u gostima nad Olinom (48:81). Bogdanović je postigao 23 poena, Preldžić 14.

 

Galatasaray igra posljednji susret 25. kola na svom terenu protiv Besiktasa i u tom meču očekujemo debi Nihada Đedovića.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.