Bajramović: Nisam nezadovoljan

Košarkaši BiH se vratili u Zenicu

Bajramović: Nisam nezadovoljan

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je i u drugom prijateljskom susretu sa selekcijom Crne Gore.

Crnogorci su bili bolji od izabranika selektora Mensura Bajramovića rezultatom 76:71, iako su bh. reprezentativci mnogo bolje odigrali prvo poluvrijeme meča.

Najsvijetlija tačka u bh. timu bio je košarkaš Barcelone Nihad Ðedović, koji je Crnogorcima utrpao 15 poena. Playmaker podgoričke Buducnosti Nemanja Gordić i krilni centar Turk Telekoma Kenan Bajramović ubacili su po 11 poena.

„Čestitao bih Crnogorcima na zasluženoj pobjedi. Međutim, evidentno je da mi ove godine imamo velikih problema sa otkazima ključnih košarkaša. Moram reći da smo solidno funkcionisali kao ekipa, pokazali smo i borbenost na parketu, ali smo istovremeno napravili nekoliko grešaka koje su nas na kraju i koštale pobjede“, kazao je selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mensur Bajramović.

Selektor Crne Gore Duško Vujošević na raspolaganju ima jednu veoma jaku ekipu, u šta su se mogli uvjeriti naši košarkaši.

“Za protivnika smo imali izuzetno kvalitetnu reprezentaciju Crne Gore, s kojom smo se dobro nosili većim dijelom utakmice. Uprkos tome što smo od domaćina poraženi u oba meča, ne mogu reći da sam nezadovoljan“, dodao je Bajramović.

Reprezentativci BiH već su se vratili u Zenicu, gdje će nastaviti sa pripremama za predstojeće susrete baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.