Bajramović sjajan u pobjedi Lietuvos Ritasa

14 poena za 26 minuta

Bajramović sjajan u pobjedi Lietuvos Ritasa

Nevjerovatnu četvrtinu, možda i najbolju ove sezone, odigrao je Kenan Bajramović i tim Lietuvos Ritasa protiv Zalgirisa u drugoj utakmici finala košarkaškog prvenstva Litvanije.

Zalgiris je kao gost imao vodstvo nakon treće četvrtine 63:60. Već tada se Zalgirisu smiješila prednost od 2:0 u finalnoj seriji tamošnjeg doigravanja. Međutim, naš košarkaški reprezentativac i njegovi suigrači se nisu htjeli predati tek tako lako.

Zadnju četvrtinu su otvorili serijom od 7:2, pa je uskoro rezultat zadnje dionice kako se bližio kraj utakmice iznosio 15:2, da bi na kraju tog dijela susreta bilo 21:7, što je rezultiralo pobjedom Lietuvos Ritasa 81:70 za izjednačenje serije na 1:1.

Sve je dobro počelo za goste koji su nakon prve četvrtine imali prednost od 12 poena razlike (25:13). Međutim, samo jedan raspoloženi igrač Zalgirisa, Jankunas (26 poena, trice 7-8) bio je nedovoljan za pakleni finiš od strane Ritasovih igrača. Lietuvos Ritasu su pomogle i lične greške gostiju (26), nakon kojih su domaćini sa linije slobodnih bacanja gađali 20-25 što je iznosilo odličnih 80%.

Naš internacionalca je nakon prvog susreta opet ponovio dobru predstavu. Bajramović je bio najefikasniji u sastavu Lietuvos Ritasa, kada je za za samo 26 minuta postigao 14 poena uz četiri skoka ali i 2 asistencije. Za dva poena, naš igrač je gađao 5-8, a sa linije slobodnih bacanja 4-5. Australijanac Brad Newley je dodao 12 koševa i šest skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.