Bajramović: Svima kažem isto, ni bod nam ne bi pomogao
Foto: EPA

Bivši bh. reprezentativac za SportSport.ba

Bajramović: Svima kažem isto, ni bod nam ne bi pomogao

Nekadašnji bh. reprezentativac Zlatan Bajramović sinoć je sa tribina stadiona u Briselu posmatrao kvalifikacijsku utakmicu između Belgije i Bosne i Hercegovine. 

Naša reprezentacija je zasluženo poražena rezultatom 3:1, a Bajramović je tokom razgovora za SportSport.ba istakao da meč sa Belgijancima ne karakteriše kao finalni. Smatra da i u slučaju pobjede ništa ne bi bilo riješeno. 

"Bio sam na utakmici i nisam toliko nezadovoljan. Uvijek treba gledati protiv kakve reprezentacije se igra i svi smo upoznati sa činjenicom da je Belgija među najjačima u Evropi. Mislim da smo u drugom poluvremenu imali dobrih šansi za izjednačenje, ali nažalost nismo to iskoristili", kazao nam je Bajramović. 

Bajramović, koji je svojevremeno nastupao za Schalke, razlog za poraz vidi u preranom izjednačenju Belgije. 

"Sitnice su odlučile sinoć, ne mogu reći da smo negdje posebno zakazali. Normalno da u toku utakmice nekada padne i koncetracija, ali da smo uspjeli sačuvati prednost, bila bi potpuno drugačija slika. Imali bi više šansi i po meni je prerano izjednačenje uzrokovalo poraz."

Kada govori o reprezentaciji uvijek je optimističan, pa tako i ovaj put. 

"Mene ko je pitao za eventualni plasman na Evropsko prvenstvo, svima sam isto rekao. Da smo uzeli i jedan bod u susretu sa Belgijom, ne bi nam nešto pomoglo za više od trećeg mjesta. Moramo ionako pobijediti preostale protivnike i jedino tako možemo do trećeg mjesta. Doduše, trebaju se poklopiti i ostali rezultati", zaključio je Bajramović na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Zlatan je nakon nekoliko teških povreda okončao karijeru u 32. godini. Nije želio da rizikuje. Svima se lijepo zahvalio na strpljenju i završio uspješnu priču, a aktivno igranje mu i danas nedostaje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.