Bajramović veoma dobar u pobjedi Banvita

Bajramović veoma dobar u pobjedi Banvita

Midhat Šljivak

Košarkaši turskog Banvita nisu su se plasirali među osam najboljih ekipa Eurocupa iako su večeras na svom parketu savladali ruski Spartak iz St. Petersbourga rezultatom 68:61.

Spartak je igrao utakmicu bez većeg značaja jer su se već odavno plasirali u eliminacionu fazu takmičenja, no uprkos tome stvorili su dosta problema turskom predstavniku. Na poluvremenu je Spartak imao šest poena prednosti 38:32, no Banvit je sjajnom igrom u trećem periodu koju su dobili 18:8 napravio preokret. U posljednje dvije minute utakmice ušlo se izjednačenim rezultatom, ali Banvit je ipak uspio da konačno slomi otpor gostiju.

Kenan Bajramović je odigrao veoma dobru utakmicu u turskom timu ubacivši 12 poena uz 7 skokova za 27 minuta za parketu.

U ovoj grupi podgorička Budućnost je uspjela ostvariti plasman dalje nakon su savladali Krku iz Novog Mesta rezultatom 63:58. To je bilo dovoljno, pa je na kraju Budućnost zbog bolje koš razlike prošao dalje ipred Banvita.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije