Bajramovićeva najbolja partija u TBL-u

Banvit opet bolji od Efesa

Bajramovićeva najbolja partija u TBL-u

Nakon samo osam dana od pobjede Banvita nad Efesom u polufinalu Kupa, danas je tim u kojem nastupa naš reprezentativac Kenan Bajramović, opet savladao istu ekipu (95:86) u okviru 19. kola TBL-a, te tako potvrdio svoju dominaciju nad Efesom.

Ovaj put pobjeda nad Efesom morala se tražiti u produžetku, a Bajramović je postigao 15 poena uz 10 skokova (za dva 4/5, za tri 2/5, slobodna 1/2) 

 

Iako je Banvit loše ušao u meč (prvi period, 11:17) do kraja poluvremena nadoknadio je zaostatak (25:18). Bajramovićev klub imao je poen prednosti prilikom odlaska na odmor.

 

I početak drugog poluvremena, baš kao i start same utakmice Banvit protiv Efesa ne igra dobro (16:24). Tek u zadnjih par minuta zadnjeg perioda domaći košarkaši stižu 7 poena razlike što je bilo dovoljno za produžetak.

 

Serijom 8:2, Banvit već na samom početku extra dodatka od pet minuta slama otpor protivnika i mirno utakmicu privodi svom kraju.

 

Uz našeg igrača u Banvitu su se još istakli Simmons sa 19 i Lucas sa 17 poena.

 

U timu Efesa, Vujačić 21, Savanović 20 i Tunceri 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti