Bajramoviću 15 poena u porazu Lietuvosa

Zalgiris ponovo bolji od Ritasa

Bajramoviću 15 poena u porazu Lietuvosa

U prvoj utakmici finala košarkaškog prvenstva Litvanije Zalgiris je po ko zna koji put ove sezone bio bolji od Lietuvosa Ritasa za koji nastupa naš reprezentativac Kenan Bajramović. Na kraju prve utakmice Zalgiris je slavio rezultatom 83:81.

Ova pobjeda Zalgirisa nad velikim rivalom iz domaćeg prvenstva bila je teža nego obično i bukvalno je uhvaćena u zadnjim sekundama utakmice u kojoj je domaći tim ipak bio nešto konkretniji.

Zalgiris je u ovom susretu izuzetno dobro zatvorio reket ostvarivši 42 skoka naspram 21-og koliko su imali igrači Lietuvosa. Interesantno je da je tim za koji nastupa naš igrač baš u ofanzivnom dijeli igre ostvario samo 3 skoka naspram 19 igrača Zalgirisa.

Jedan od trojice najraspoloženijih u poraženoj ekipi bio je naš krilni centar koji je postigao 15 poena uz 4 skoka. Bjelica je dodao 16 poena, dok je Strawberry dodao svojih 17 koševa.

U Zalgirisu je najprecizniji bio Brown sa 15 poena, Klimavicijus sa double-double učinkom (14 poena i 10 skokova) te Colins koji je postigao 12 poena uz 5 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.