Bajrović na meti brojnih klubova, među njima i Barca

Kadetski reprezentativac Švedske bh. korjena

Bajrović na meti brojnih klubova, među njima i Barca

Admir Bajrović, kadetski reprezentativac Švedske porijeklom iz Bosne i Hercegovine, prema pisanju švedskih medija nalazi se na meti brojnih evropskih klubova, među kojima je i Barcelona.

Bajrović, 16-godišnji napadač IFK Trollhattana, u decembru pozvan je u kamp kadetske švedske reprezentacije, gdje se izborio za poziv selektora Magnusa Wikmana.

U Švedskoj ranije je Bajrović privukao pažnju Orgrytea i Hackena, međutim nakon odličnih partija i za juniorsku švedsku reprezenatciju interes su pokazali i brojni evropski klubovi, među kojima je i Barcelona.

"Dok sam bio na poslu nazvao me jedan čovjek, koji radi kao skaut u Španiji, gdje je vidio mog sina. Rekao je se želi upoznati sa Admirom i sa mnom. Radi u Sevilli, ali koliko sam ga razumio ima vezu i sa Barcelonom", rekao je Fahrudin Bajrović, Admirov otac, za Sportbladet.

"Velika je razlika pozvati nekoga telefonom i uputiti mu poziv da dođe. PSV i Rubin Kazan su pokazali veliko interesovanje, ali Blackburn je prvi klub koji je uputio poziv. Otišao je da trenira s njima, pa ćemo vidjeti šta će biti", rekao je Mentor Zhubi, Bajrovićev savjetnik, koji ga upoređuje sa Henrikom Larssonom.

U engleskoj se nalazi još nekoliko mladih igrača bh. korjena koji su karijeru počeli u Švedskoj. Mujo Tanković nastupa za Fulham, Ajnur Osmanović igra za Chelsea, dok je Smajl Suljević u redovima Stoke Cityja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.