Bak u posljednjem minutu pogodio za trijumf Pogona

Pogon do pobjede u samom finišu

Bak u posljednjem minutu pogodio za trijumf Pogona

Proljetni dio sezone u poljskoj Eksztraklasi Pogon Szczecin otvorio je gostujućom pobjedom nad Lechiom Gdanjsk rezultatom 3:2. 

Gosti su do vodstva došli šest minuta priije odmora preko Dabrowskog, što je bio jedini pogodak u prvom poluvremenu. Šest minuta igre u nastavku dovoljno je bilo domaćinu da izjednači rezultat, a pogodak je postigao Tuszyński.

Novi hladan tuš za domaće navijače priredio je Robak petnaest minuta prije kraja, da bi samo pet minuta kasnije novo poravnanje priredio svojim drugim pogotkom Tuszyński. Konačnih 2:3 u posljednjim minutima utakmice postavio je Bak.

Posljednjih deset minuta utakmice gosti su igrali sa igračem manje pošto je isključen Fraczczak. Lechia je deseta sa 27 bodova, dok je Pogon uhvatio priključak za vodećim klubovima i sada je peti sa 33 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.