Baka: Poslije pauze nismo igrali dobro, ali u Tuzli idemo na pobjedu
Baka je optimističan pred utakmicu s Tuzla Cityjem iako smatra da njegova ekipa poslije pauza po običaju nije igrala najbolje.

Baka je optimista unatoč velikom broju ozlijeđenih nogometaša

Baka: Poslije pauze nismo igrali dobro, ali u Tuzli idemo na pobjedu

Pred gostovanje Zrinjskog u Tuzli gdje će se suprotstaviti ekipi Tuzla Cityja u okviru 18.kola Premijer Lige Bosne i Hercegovine u prostorijama HŠK Zrinjski upriličena je press konferencija na kojoj se novinarima obratio trener domaće momčadi Blaž Slišković koji je gostovanje u Tuzli najavio slijedećim riječima.

"Idemo u Tuzlu s namjerom da odigramo borbeno i kvalitetno, pokazati volju da se vratimo s pozitivnim rezultatom. Za mene je pozitivan rezultat pobjeda ali očekujemo protivnika koji isto kao mi želi ta 3 boda. Vidjet ćemo, spremali smo se ovaj tjedan dobro, promijenili i destinaciju. Bili smo 4 dana u Čapljini, promijenili ambijent i to je pozitivno djelovalo na igrače. Ali pak rezultat će diktirati to je li bilo dobro ili ne. Ne idu nam u prilog pauze jer poslije njih nismo pravili dobre rezultate. Nadam se pobjedi, tako ćemo se postaviti na Tušnju".

Pet bodova zaostatka za Srajevom jeste mnogo a i nije. Prvenstvo je još daleko od kraja, a Sarajevo igra kući obje utakmice i očekujem da će oni to dobiti. Zato i mi imamo imperativ osvojiti maksimalan broj bodova. Ali mi ne trebamo gledati protivnike, nego sebe. Igrati kvalitetno i osvajati bodove. Tek na proljeće ćemo razmišljati šta i koliko možemo. Naše ambicije su biti pri samom vrhu. Ne bi bilo dobro da odmaknu više od 5 bodova, to bi bilo dosta teže psihološki stizati. Veoma značajna utakmica i za nas i za protivnika. Ako dobro uđemo mislim da to možemo držati cijelu utakmicu".

O kritičnoj situaciji s ozlijeđenim nogometašima Baka je rekao:

"Ne možemo se žaliti, nemamo vremena. Voljeli bi da su onih kojih nema tu, ali imamo još sposobnih 17, 18 igrača, vjerujem da možemo sastaviti kvalitetnu momčad za suprotstaviti Tuzla Cityju. Ovo je ekipa napravljena s računicom da će nam se događati ovakve stvari pa stoga i imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača s kojim možemo prebroditi ove poteškoće vezane za zdravstveni bilten. Vjerujem da ćemo od proljeća svi biti zdravi i sposobni te u nastavak prvenstva ući s velikim entuzijazmom. Zadnjih 10 dana uigravali smo sastav koji će mislim moći kvalitetno iznijeti utakmicu. Marković će konkurirati za poziciju prema naprijed ali mislim da će Perišić i Rustemović dobiti šansu od početka, kao i Čirjak".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski se s Tuzla Citiyjem već dva puta sastajao ove sezone.

"Ovdje smo imali teži posao nego u Kupu kad smo prošli na penale. U Tuzli smo odigrali dobro, bili bolji a nismo uspjeli dobiti u regularnom tijeku. U Mostaru smo imali velike probleme s njima i jedva dobili što nam je opomena jer se radi o ekipi koja je veoma iskusna. Ima tu igrača koji znaju svoj posao. Iskustvo iz tih susreta pomoći će nam da ih maksimalno ozbiljno shvatimo".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Metropoljac
Dovoljno je da se Zrinjski pojavi na terenu i na poklon dobiju tri boda
4 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi