Baka se predstavio na engleskom: Slišković otkrio zašto je došao u Hong Kong!

Preuzeo Kitchee

Baka se predstavio na engleskom: Slišković otkrio zašto je došao u Hong Kong!

A. Čaušević

Blaž Slišković je definitivno spada u grupu najkarizmatičnijih ličnosti koji su ostavili dubok trag u Premijer ligi BiH. 

Nakon nekoliko sezona, računajući i prekide, popularni Baka je odlučio napustiti Zrinjski i trenersku karijeru nastaviti na Dalekom Istoku.

Bivši selektor bh. reprezentacije će ubuduće raditi u Hong Kongu gdje je preuzeo jedan od najjačih tamošnjih klubova, Kitchee.

Popularni Baka je poznat po svojoj izjavi na ne baš tečnom engleskom jeziku poslije utakmice između Petaha i Zrinjskog prije 10-ak godina.

"Smijeh je sasvim normalna reakcija na klip ljudi koji su ga gledali. Taj engleski je stvarno bio u neku ruku i smiješan. Ne samo onima koji su gledali nego je i meni smiješan."

"Ne želim se pravdati, ali reći ću da sam u tom trenutku bio toliko uzbuđen jer smo tada napravili dobar rezultat, a imao sam i tu nesreću da su iza mene u tom trenutku prolazili članovi klupskog rukovodstva koji su me neprestano štipali. I onda sam izgubio koncentraciju", rekao je iskusni stručnjak prije nekoliko godina uz napomenu da se njegov engleski u međuvremenu popravio.

Slišković se na predstavljanju u novom klubu ponovo poslužio engleskim jezikom, a izgovorio je samo jednu rečenicu otkrivši zašto je zapravo stigao u Hong Kong.

"Kitchee je najbolji klub u Hong Kongu i želim mu pomoći da osvoji prvenstvo. Zato sam ovdje", rekao je Slišković prilikom predstavljanja.

Inače, Kitchee je jedan od najboljih klubova u Hong Kongu. U ovom desetljeću osvojeno je šest titula prvaka, a prošlu sezonu ekipa je završila na četvrtom mjestu te će igrati u AFC kupu.

Top Komentari

rajvosa1946
Aj tinks...
5 0
Dobojlija
Dvije tri utakmice I nazad u hercegovacku stvarnost
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi